debacker.info

Home
Breinbrekers
Kleuterhoekje
Oefeningen eerste leerjaar
Oefeningen tweede leerjaar
Oefeningen derde leerjaar
Woordpakketten Tijd voor Taal
Kwisvragen
Contact
 

Mocht u net van plan zijn om inktpatronen te kopen, bezoek dan even de webshop van de sponsor. Dankzij hen bestaat deze website.
goedkope inkt en tonersKinderverhaaltje: een onverwachte ontmoeting

Jimmy is in de tuin aan het spelen. Hij vangt vlinders met een netje en doet ze dan in een glazen bokaal met gaatjes in het deksel. Plots hoort hij een piepstemmetje: "He! Kan je niet uitkijken, lomperik!". Hij kijkt rond maar ziet niets. Het zal wel verbeelding geweest zijn. Misschien heeft mama toch gelijk dat zijn oren slecht worden van altijd met de koptelefoon op naar Youtube filmpjes te kijken. Meteen daarna is hij het stemmetje weer vergeten, want daar vliegt een prachtige vlinder. Hij gaat erop af met zijn netje. Ach, net gemist. Hij gaat erbij zitten. Hij zit nog maar pas neer of daar is het stemmetje weer. "Ik vroeg of je niet kan uitkijken!" zegt het stemmetje, om er dan nog "Lomperik!" aan toe te voegen. Het stemmetje klinkt niet vriendelijk. Eerder een beetje boos zelfs. Of beter gezegd: heel boos. Jimmy kijkt rond maar ziet niets. Hij zou wel eens willen weten wie hem tot 2 keer toe een lomperik heeft genoemd. Eigenlijk vindt hij het niet zo leuk om zo genoemd te worden. Hij vindt dat het een beetje beledigend is. Misschien is hij niet altijd zo handig, dat kan wel zijn. Maar lomp?

Plots voelt hij een prik in zijn achterwerk. "He! Jij daar! Ik praat tegen jou" hoort hij nu. Jimmy draait zich geschrokken om en ziet... niets. Of toch: daar beweegt iets. Hij zet zich op zijn knieƫn om beter te kunnen kijken en zit met zijn neus vlak bij de grond. Dat had hij beter niet gedaan. "Auw! Mijn neus!" roept Jimmy. En nu ziet hij het. Vlak voor zijn neus staat een kaboutertje. En geen lief kaboutertje zoals in de verhaaltjes, maar een zeer kwaad kaboutertje. Eentje die net tegen zijn neus heeft geklopt. En die vast daarnet ook in zijn achterwerk heeft geprikt. Jimmy vindt het een zeer vervelend kaboutertje. Het is helemaal anders dan hoe hij zich kabouters had voorgesteld. Van alle kabouters op de wereld is hij vast de vervelendste tegen gekomen. Typisch! Zulk een pech heeft hij weer.

"Wat sta je zo stom te kijken!" roept het kaboutertje. Hij draagt een blauwe broek en een knalrode jas en muts. Maar dat is niet zo speciaal. Dat verwacht je min of meer van een kabouter. Wat Jimmy wel speciaal vindt, is het feit dat het gezicht van de kabouter even rood is als zijn muts. Jimmy vraagt zich af of dat altijd zo is, bij alle kabouters, of alleen als ze boos zijn. Hij besluit het nog niet te vragen aan dit kwade mannetje. Straks wordt hij nog kwader. Jimmy neemt het kaboutertje bij de jas en zet hem op zijn hand. "Hey! Doe dat niet meer! Straks scheurt mijn jas. Ga jij hem dan betalen?" schreeuwt de kabouter. Jimmy gaat rechtstaan met het boze mannetje in zijn handpalm. "Zet me neer, jij!" roept de kabouter, "Straks laat je me vallen." De kabouter bukt zich en bijt in Jimmy zijn hand. "Auw! Mijn hand!" roept Jimmy nu. "Stop eens met mij pijn te doen, vervelend kaboutertje!"

Dat had hij beter niet gezegd. De kabouter wordt nu paars in plaats van rood. "Hoe durf jij mij vervelend te noemen?!!" schreeuwt hij uit, "Toen je daarnet als een sukkel achter die vlinders aanhobbelde heb je eerst bijna mijn auto platgestampt met die grote lompe voeten van jou, en daarna stapte je bijna op mij zelf. Het scheelde bijna niks." Daar schrikt Jimmy van. Een kabouter met een auto? Hij wist niet eens dat kabouters bestonden, en nu hebben ze al auto's ook. In elk geval heeft hij het nu wel gehad met die stomme kabouter die hem de hele tijd beledigt en pijn doet. Hij heeft er al een beetje spijt van dat hij er niet per ongeluk op gestapt heeft. Hij draait zijn bokaal open, gooit de kabouter erin en draait het deksel met de gaatjes er terug op. "Ziezo, ga jij maar lekker wat in die bokaal zitten kalmeren." zegt Jimmy, "En als je niet braaf bent, zoek ik een dikke spin om je gezelschap te houden."
 


Terug naar het overzicht met kinderverhaaltjes