debacker.info

Home
Breinbrekers
Kleuterhoekje
Oefeningen eerste leerjaar
Oefeningen tweede leerjaar
Oefeningen derde leerjaar
Woordpakketten Tijd voor Taal
Kwisvragen
Contact
 

Mocht u net van plan zijn om inktpatronen te kopen, bezoek dan even de webshop van de sponsor. Dankzij hen bestaat deze website.
goedkope inkt en tonersKinderverhaaltje: talentenjacht

Sebastiana, Bas, Katrien, Kathy, Piet en Pim zijn 6 vrienden. Ze kijken vaak samen naar tv. Het liefst kijken ze naar talentenjachten. Dat zijn wedstrijden waarin gezocht wordt naar nieuwe talenten. Men zoekt mensen die goed kunnen zingen, dansen, goochelen of turnen. Of die nog iets anders goed kunnen. Megagrote kaartenhuisjes bouwen of zo. Waar dan een gans gezin in kan gaan wonen. Of goed op je handen kunnen staan, of op 1 hand, of op 1 vinger. Of mensen die zeer lenig zijn, en hun lichaam in een knoop kunnen leggen, of in een strikje. Of mensen die kunnen goochelen, en een kaart kunnen raden, of iemand kunnen wegtoveren die dan op de maan belandt.

De vrienden besluiten zelf een talentenjacht te organiseren: ze gaan een zangwedstrijd houden. Ze verdelen zich in groepjes van 2. Zo vormen ze 3 duo's. Sebastiana gaat samen met Bas, Katrien vormt een koppel met Kathy, en Piet zal samen met Pim zingen. Eerst moeten ze een originele naam voor hun groepje verzinnen, en daarna krijgen ze 10 minuten de tijd om samen een liedje te oefenen. Daarna moeten ze dat liedje samen zingen. De anderen zullen dan punten geven, en wie de meeste punten krijgt, is gewonnen.

Maar eerst moeten ze dus een naam verzinnen. Ze denken alle 6 diep na.
"Makkelijk toch!", roept Sebastiana plots uit, "Wij zijn gewoon Seba! Se van Sebastiana en Ba van Bas."
"Hé ja.", zegt Katrien, "Seba, dat klinkt goed. Dat gaan wij ook doen. Ik heet Katrien, en ik vorm een duo met Kathy. Wij zijn dan ..."
"Neen, stop!", onderbreekt Kathy haar, "Wij gaat dat niet doen. We zoeken wel een andere naam."
"Oei!", zegt Katrien, en ze begint te blozen. "Je hebt gelijk. Dat is niet zo een goed idee. We vinden wel iets anders."
Piet lacht hun uit. "Hahaha. Neen, doe maar zoals Seba. De beginletters van jullie namen vormen een goede naam voor jullie. Wij gaan dat ook doen. Ik heet Piet, en ik ben samen met Pim, dat wordt dan... "
"Hoho, wacht even!", roept Pim uit, "Wij zoeken ook wel een andere naam."
"Maar... ", zegt Piet, en dan beseft hij het. Hij wordt knalrood en zegt: "Oepsie. Dom van mij. Het wordt dus iets anders."
Katrien en Kathy lachen Piet uit. Typisch Piet om zoiets tegen te komen.

Ze denken verder na.
"Ik weet het.", zegt Kathy, "Wij worden K2. Ik heb zwart haar en Katrien blond. De rosse hebben we eruit geschopt. Die deed vervelend."
"Ok!", zegt Katrien, "Wij zijn K2."

Nu Piet en Pim nog.
Plots weet Piet het. "Wij wonen toch in de Achterstraat? Dan worden wij gewoon de Backstreet Boys!".
"Yes!" roept Pim, "Dat wordt het! Veel beter dan je eerste idee!"

Zo, hiermee hebben ze deel 1 achter de rug. De namen zijn gekozen. De duo's trekken zich nu elk in een aparte kamer terug om een liedje te kiezen en te oefenen.
 


Terug naar het overzicht met kinderverhaaltjes