debacker.info

Home
Breinbrekers
Kleuterhoekje
Oefeningen eerste leerjaar
Oefeningen tweede leerjaar
Oefeningen derde leerjaar
Woordpakketten Tijd voor Taal
Kwisvragen
Contact
 

Mocht u net van plan zijn om inktpatronen te kopen, bezoek dan even de webshop van de sponsor. Dankzij hen bestaat deze website.
goedkope inkt en tonersKinderverhaaltje: vakantie voor tieners

Het is vakantie. Jan en Nele vervelen zich. Ze zijn al oud genoeg om alleen thuis te blijven wanneer hun ouders gaan werken zijn, maar nog te jong om al alleen overal op stap te gaan. Zolang ze op scherm mogen vervelen ze zich niet. Maar ze mogen per dag maar 3 uren op scherm. En die 3 uren waren om 1 uur in de namiddag al opgebruikt. Eigenlijk om half 1 al, maar ze hebben er stiekem een beetje bij gedaan. "Vergeten kijken naar de klok" noemen ze dat. In elk geval: de 3 uren zijn opgebruikt en nu mogen ze niet meer op scherm.

Als het aan papa lag, dan zouden ze zich niet vervelen. Hij heeft tijdens het weekend een ganse lijst klusjes voor hun gemaakt, zodat ze zich tussen de schermtijd door bezig zouden kunnen houden. Tenminste, zo noemt hij het. Eigenlijk is het gewoon omdat hij hoopt dat hij die werkjes dan zelf niet zou hoeven op te knappen. Hij heeft zijn stinkende best gedaan om zoveel mogelijk werk voor Jan en Nele te zoeken: ramen wassen, de garage uitvegen, elke dag de afwas doen, de slaapkamers stofzuigen, stof afdoen in de woonkamer, hun slaapkamers opruimen, alle beddengoed verversen, handdoeken uit de droogkast halen, deze opvouwen en opbergen, en ga zo maar door.

Daar hebben ze allemaal geen zin in. Dan gaan ze zich liever zitten vervelen. En daar zijn ze nu dus aan het doen. Als je het vergelijkt met papa's klusjes uitvoeren, dan valt zich vervelen nog best mee.
 


Terug naar het overzicht met kinderverhaaltjes