debacker.info

Home
Breinbrekers
Kleuterhoekje
Oefeningen eerste leerjaar
Oefeningen tweede leerjaar
Oefeningen derde leerjaar
Woordpakketten Tijd voor Taal
Kwisvragen
Sudoku puzzels
Links
Contact
 

Mocht u net van plan zijn om inktpatronen te kopen, bezoek dan even de webshop van de sponsor. Dankzij hen bestaat deze website.
goedkope inkt en tonersOefeningen en werkblaadjes voor leerlingen in het eerste leerjaar (in Nederland: groep 3)
Op deze pagina kan je een paar oefenblaadjes downloaden voor de leerlingen van het eerste leerjaar (in Nederland heet het denk ik groep 3). De bedoeling is deze te gebruiken als herhalingsmateriaal, en niet om nieuwe zaken aan te leren. De leesoefeningen zijn gebaseerd op de leermethode "Veilig leren lezen", ook wel gekend als "maan-roos-vis". Er kunnen ook een paar verhaaltjes voor de eerste lezertjes gedownload worden. Allicht niet iedereen zal de inhoud op prijs stellen, maar het is misschien eens iets anders dan de doorsnee verhaaltjes. De rekenoefeningetjes zijn op geen enkele methode gebaseerd. Ze kunnen nuttig zijn als extra oefening.

Mocht je een mening hebben over deze oefeningetjes, mag je ze gerust meedelen via de contactpagina.

Hoewel ik alle testjes zelf heb samengesteld, staat op de meeste een verwijzing naar printgoedkoop.be. Dat is immers de website die ik wil promoten :-)

Mocht je een mening hebben over deze oefeningetjes, mag je ze gerust meedelen via de contactpagina.

Voor alle duidelijkheid: je kan de oefeningen niet op de computer invullen. Het is de bedoeling dat je de werkblaadjes print. Dat kan normaal gezien ofwel via een printknop in je PDF lezer, ofwel via rechtermuisknop. Veel van de kinderen zitten al genoeg voor de computer. Hier doen we het op de oude manier, op papier. Maar wel volledig gratis :-)