debacker.info

Home
Breinbrekers
Online kwis
Kleuterhoekje
Oefeningen eerste leerjaar
Oefeningen tweede leerjaar
Oefeningen derde leerjaar
Woordpakketten Tijd voor Taal
Oefeningen middelbaar
Kwisvragen
Contact
 

Mocht u net van plan zijn om inktpatronen te kopen, bezoek dan even de webshop van de sponsor. Dankzij hen bestaat deze website.
goedkope inkt en tonersRaadsel: op onbekend terrein


Opgave       

Een wereldreiziger komt aan in een nog niet ontdekte stad. Het vreemde van de stad is dat deze verdeeld is in twee wijken die precies op elkaar lijken. De inwoners van de wijk Lijar liegen altijd terwijl de inwoners van Troes juist altijd de waarheid spreken. 
Na een dag dwalen door de stad heeft de reiziger geen idee in welke wijk hij zich bevindt. Hij ziet een inwoner van de stad uit zijn huis komen gestapt. Omdat de stad slechts uit twee wijken bestaat weet hij zeker dat deze persoon ofwel in Lijar ofwel in Troes woont. Een eigenaardige eignschap van de inwoners van deze stad is dat zij bij een ontmoeting slechts bereid zijn om 1 vraag te beantwoorden. Bovendien moet deze vraag precies vijf woorden bevatten. De inwoners worden altijd met "u" aangesproken.
Welke vraag - van precies vijf woorden - moet de reiziger stellen om er achter te komen in welke wijk hij zich bevindt?Scroll naar beneden voor de oplossing

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oplossing

De vraag luidt: "Woont u in deze wijk?"  


Terug naar het overzicht met breinbrekers