debacker.info

Home
Breinbrekers
Online kwis
Kleuterhoekje
Oefeningen eerste leerjaar
Oefeningen tweede leerjaar
Oefeningen derde leerjaar
Woordpakketten Tijd voor Taal
Oefeningen middelbaar
Kwisvragen
Contact
 

Mocht u net van plan zijn om inktpatronen te kopen, bezoek dan even de webshop van de sponsor. Dankzij hen bestaat deze website.
goedkope inkt en tonersRaadsel: op tijd voor een afspraakje?


Opgave

Peter woont twee kilometer van zijn vriendin Mieke. Vanavond gaan ze samen naar de film. Peter vertrekt thuis, kijkt op de klok en ziet dat hij gemiddeld 30km per uur moet rijden om op tijd te kunnen komen. Hij heeft echter pech: de hele eerste kilometer rijdt er een tractor voor hem, zodat hij maar 15km per uur kan rijden. Na precies 1 kilometer kan hij de tractor inhalen en geeft vol gas. De wagen van Peter - een oude roestbak - heeft een topsnelheid van 120km per uur. Kan hij nog op tijd zijn bij Mieke?Scroll naar beneden voor de oplossing

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oplossing

Helaas voor Peter: neen
Als Peter bij zijn vertrek gemiddeld 30km per uur moet rijden, dan betekent dat dat hij 4 minuten de tijd heeft om bij Mieke te geraken: als je 4 minuten lang aan 30km per uur rijdt, dan leg je 2 km af.
Peter rijdt 1 km lang maar 15km per uur. Dat betekent dat hij 4 minuten doet over die eerste kilometer. Daarna moet hij nog een kilometer afleggen, terwijl de 4 minuten om zijn.
 


Terug naar het overzicht met breinbrekers